Managed hosting door True

IBM introduceert alternatief voor Microsoft Office

 

IBM heeft een pakket servergebaseerde desktopapplicaties geïntroduceerd dat bedrijven een alternatief biedt voor de dominante Office-suite van Microsoft.

De software maakt deel uit van Lotus Workplace en het pakket bevat e-mail, instant messaging, en tekstverwerker-, spreadsheet- en presentatiesoftware. De applicaties kunnen zowel op het Windows-platform als op onder meer Linux- en Unix-besturingssystemen geïnstalleerd worden.
De nieuwe producten zijn ontworpen om gedistribueerd en gebruikt te worden via een webserver. Zij worden centraal beheerd, wat betekent dat zij op de server geüpgrade kunnen worden en dat de veranderingen naar de client-computer verzonden worden wanneer deze contact legt met het netwerk. Mobiele gebruikers kunnen de applicaties en de gegevens downloaden, de verbinding verbreken en op een later tijdstip de verbinding herstellen om de veranderingen in documenten, databases en andere gegevens te synchroniseren met de centrale server.
In de VS heeft IBM het plan ontvouwd om 2 dollar per gebruiker per maand te berekenen voor toegang tot de software, plus de kosten van de server die nodig is voor de applicaties, waarbij IBM hoopt meer WebSphere applicatieservers te verkopen. De leverancier volgt Sun Microsystems in het uitdagen van Microsoft op het gebied van kantoorapplicaties. Sun verkoopt servergebaseerde softwaresuites onder de namen StarOffice en OpenOffice. IBM onderscheidt zich echter met plug-ins voor Microsoft Office zodat de twee producten samen kunnen werken binnen dezelfde client-omgeving.
CMP International

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/283018). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.