Managed hosting door True

Micro Focus brengt Cobol naar Azure

 

Bedrijven kunnen hun Cobol-applicaties ook beschikbaar maken op het Azure-platform van Microsoft. Softwarebedrijf Micro Focus biedt organisaties daartoe tools en kennis.

Softwareleverancier Micro Focus maakt Cobol-applicaties beschikbaar voor het nieuwe Azure Service Platform van Microsoft. De twee partijen gaat daartoe samenwerken. Het Azure-platform is het nieuwe cloudplatform van de softwaregigant.

Cobol is een veelgebruikte programmeertaal. "Er worden dagelijks 200 miljoen regels van Cobol-code gebruikt. Deze taal zit in het hart van bedrijven", zegt technisch directeur Stuart McGill van Micro Focus Zijn collega Peter Duffell, vice president Microsoft Practice bij de softwareleverancier, vindt Cobol een van de betere programmeertalen. "Het is als een blauwdruk van een auto. Die is de afgelopen jaren ook niet veranderd. Voor Cobol geldt hetzelfde."

Gemigreerd

De Cobol-applicaties worden niet herschreven, maar gemigreerd naar .NET. Van daaruit worden applicaties beschikbaar gemaakt voor Azure. Micro Focus levert de tools en de technologie. Duffell zegt dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de applicatie hetzelfde blijft. "We veranderen de structuur van de applicatie niet. We vermengen een van de oudste programmeertalen met de nieuwste technologie."

Volgens Duffell werkt het bedrijf nu met een aantal organisaties om hun Cobol-applicaties te migreren naar een SaaS-oplossing. Hij kan nog niet zeggen welke organisaties dat zijn, dat hoopt hij over een aantal maanden te melden. "Maar je moet denken aan grote financiële dienstverleners."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2770282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.