Managed hosting door True

Xprise neemt Demo-modelleertool over

 

Voorbeeld van een uitgewerkt Xemod-/Demo-model.

Xprise Business Solutions uit Veenendaal heeft de modelleersoftware Essential Business Modeler overgenomen van Essmod Company. Met de tool, omgedoopt in Xemod, zijn bedrijfs- en procesmodellen op te stellen. Doel is beter zicht te krijgen op de organisatie van automatisering.

De nieuwe naam voor de modelleertool Essential Business Modeler is Xemod. Dat staat voor Xprise Enterprise Engineering Modeler, en verwijst naar de nieuwe eigenaar: Xprise. Dit Veenendaalse bedrijf heeft deze software voor het modelleren van organisatie- en procesmodellen overgenomen van Essmod Company, het eenmansbedrijf van Bart-Jan Hommes.

Hommes heeft tijdens zijn verblijf aan de Technische Universiteit Delft de modelleertool ontwikkeld. De modellering is gebaseerd op de Demo-methodiek, die opgezet is door professor Jan Dietz. Demo (Design & Engineering Methodology for Organizations) wordt ingezet bij het (her-)ontwerpen van organisaties.

Omdat Hommes als adviseur in dienst trad van Capgemini kreeg hij steeds minder tijd om de tool goed te beheren. Xprise hoorde in de markt dat hij een partij zocht die de continuïteit van de ondersteuning wel kon garanderen en bood zich als koper aan. De overnameprijs wordt niet prijsgegeven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2715571). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.