Managed hosting door True

Microsoft belooft openheid honderd protocollen

 

Microsoft is niet alleen lid geworden van de opensource Apache-stichting, maar belooft ook ruim honderd Windows-protocollen openbaar te maken via zijn initiatief Open Specification Promise.

Microsoft voegt meer dan honderd van zijn Windows-protocollen toe aan zijn initiatief voor meer openheid. Die Open Specification Promise (osp) geeft ontwikkelaars benodigde informatie om hun software interoperabel te maken met de client- en serveruitvoeringen van Windows. Opensource-puristen zien in osp een risico; die belofte slaat namelijk op specificaties en niet op code. Bovendien zouden er conflicten met de opensource-licentie GPL mogelijk zijn.

De protocollen die nu onder osp komen te vallen, waren eerder al enigszins opengesteld. De Windows-producent stelde namelijk al informatie ter beschikking via het Microsoft Communications Protocol Program. Dit was op last van de Europese Commissie; die heeft als één van de straffen in de antitrustzaak tegen Microsoft bepaald dat het bedrijf meer open moet zijn. De softwareproducent stelt nu een stap verder te gaan. Zo voorziet osp in vrijwaring van patentenclaims, ook door Microsoft zelf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2656895). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.