Managed hosting door True

OOXML legt het af tegen ODF

 

Het OpenDocument Format (ODF) heeft terrein gewonnen in de voortdurende strijd van Microsoft om documentformaat Office Open XML (OOXML) als standaard te erkennen door internationale standaardenorganisatie ISO.

Na een onderzoek van meer dan 14 maanden was de kogel door de kerk. De documentformaat Office Open XML, ontworpen door Microsoft, is als standaard erkend door internationale standaardenorganisatie ISO. Maar de bekrachtiging van de standaardisering van OOXML lag onder vuur. Zuid-Afrika, Brazilië en ook India tekenden officieel protest aan.

Stuart McKee, Microsofts National Technology Officer gaf in een paneldiscussie tijdens de Red Hat Summit onomwonden de nederlaag toe. "ODF heeft duidelijk gewonnen", zo tekent InfoWorld de woorden uit zijn mond op.

Met die woorden refereerde McKee aan de reden voor Microsoft om de ondersteuning voor documentformaten uit te breiden in Office 2007. Met Service Pack 2 (SP2), dat in de eerste helft van volgend jaar uitkomt, kunnen gebruikers onder meer PDF en ODF instellen als standaardformaat.

De hele strijd had anders uit kunnen pakken, meende McKee, als Microsoft  in het verleden meer was betrokken bij standaardisering van documentformaten. Het was lastig om halverwege de discussie in te stappen terwijl het debat al wereldwijd op gang was.

Ondanks de ondersteuning van andere documentformaten in Office 2007, is het volgens McKee uitgesloten dat OOXML en ODF ooit samen worden gevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2596044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.