Managed hosting door True

Ericsson verhoogt aandeel in Symbian

 

Ericsson wil een groter aandeel in Symbian, dat softwarestandaarden ontwikkeld voor smartphonessoftware om de groeiende invloed van Nokia in te perken.

De aankondiging van Ericsson volgt op Nokia’s overname van het aandeel van 31,1 procent dat Psion had in Symbian. Bestaande aandeelhouders hebben rechten van voorverkoop en deze zal Ericsson, dat momenteel een aandeel van 17,5 procent heeft, gebruiken om Nokia’s aandeel te verlagen, vertelde Carl-Henric Svanberg, CEO van Ericsson eerder deze week aan The Financial Times. ‘Het aandeel van Nokia moet onder 50 procent blijven, anders wordt het een Nokia-platform.’ Momenteel heeft Panasonic een aandeel van 7,9 procent in Symbian, Samsung 5 procent, Siemens 4,8 procent en Sony Ericsson, dat voor de helft eigendom is van Ericsson, 1,5 procent. Volgens Svanberg zullen Ericsson en Sony Ericsson als een team optreden, wat het gezamenlijke aandeel in Symbian op 27,6 procent brengt na het uitoefenen van de rechten van voorverkoop. Nokia zou een aandeel van 46,7 procent overhouden wanneer alle deelnemers hun rechten uitoefenden.
Bij de overname van het aandeel dat Psion had, zei Nokia stellig dat het de controle over de softwareontwikkelaar wilde hebben, maar dat het geen wijzigingen zou maken in de strategie of het management. ‘Het is niet onze bedoeling om te domineren,’ zei Timo Poikolainen, vice president marketing van Nokia vorige maand. Het Engelse Symbian werd in 1998 opgericht als private onderneming door de marktleiders op het gebied van mobiele telefoons, en levert het Symbian OS besturingssysteem voor mobiele telefoons met datacapaciteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/256397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.