Managed hosting door True

Microsoft ontkleedt OOXML voor ISO-stemming

 

Microsoft

Microsoft wil een aantal functies schrappen uit de officiële standaard voor Office Open XML (OOXML). Het brengt die functies onder in een aparte toevoeging die niet verplicht is. Zo hoopt de softwareleverancier meer kans te maken op goedkeuring van de OOXML standaard waarover de ISO in februari stemt.

De te schrappen functies hebben onder andere te maken met de "schrikkeljaar bug", opmaaktaal VML, en compatibiliteitsfuncties zoals AutoSpaceLikeWord95. Deze worden geschrapt uit de standaard en ondergebracht in een aparte toevoeging. Die is niet verplicht, daardoor wordt de officiële standaard minder complex. Nadat standaardiseringsgroep ECMA de OOXML standaard al had goegdgekeurd was er kritiek op de omvang van die standaard.  ECMA is een standaardiseringgroep die door ict-leveranciers  (waaronder Microsoft) wordt  aangestuurd. Na goedkeuring door de ECMA heeft Microsoft de standaardisatie van OOXML nu voorgelegd aan de onafhankelijke  standaardisatiegroep ISO.

De ECMA bevestigt in een bekendmaking van 21 december 2007 de aanpassingen. Critici zijn niet overtuigd dat de wijziging zal leiden tot een soepelere goedkeuring van de OOXML standaard door ISO. Tegenstanders stellen dat het schrappen van de functies  voor compatibiliteitsproblemen kan zorgen. Bestanden die wel gebruik maken van de genoemde functies kunnen volgens hen alleen ingelezen en bewerkt worden door software van derden als die de standaard plus de toevoeging ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2270405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.