Managed hosting door True

Vista jaar na introductie: 'De problemen zijn voorbij'

 

Eén jaar geleden werd Windows Vista met veel bombarie door Microsoft gelanceerd. Echter maakte de euforie snel plaats voor scepsis en ontstond er gemor onder partners en eindgebruikers. In een beschouwend artikel schrijft Microsoft over een bewogen jaar en blikt het vooruit op toch nog een rooskleurige Vista-toekomst.

In het topic Vista wat op Channelweb te vinden is, is een beschouwend artikel van Microsoft terug te vinden waarin de softwaregigant het eerste jaar Windows Vista evalueert. Ondanks tegenvallende verkoopcijfers, securityproblemen, ontbrekende features, herstelpatches, kritiek op de gebruiksvriendelijkheid, partijen die niet voor Vista klaar waren en het licentiebeheer, denkt Microsoft dat Vista nu écht zal gaan aanslaan bij het grote publiek. "Er waren vragen genoeg", aldus Eric Thijssen, director small and midmarket solutions & partners van Microsoft Nederland. "Maar antwoorden gelukkig ook! Van meet af aan hebben we onze gebruikers natuurlijk willen helpen en antwoord geven op hun vragen. Daarom zijn we naast onze bestaande ondersteuning speciaal voor Windows Vista een extra service gaan aanbieden via www.windowsvistaservice.nl."

Via pers en advertenties heeft Microsoft contact gezocht met de klanten door hen te wijzen op deze extra ondersteuning. Thijssen: "Binnen een maand kwamen er 2000 vragen binnen, waar het overgrote merendeel direct opgelost kon worden. De overige vragen zijn via telefonische ondersteuning beantwoord. We hebben de meest voorkomende antwoorden direct op onze website gezet. Veel klanten zijn erg blij met deze informatie op de site en de verkregen informatie in de feedback, naast het mooie rapportcijfer (gemiddeld een 8!) dat klanten ons geven, krijgen we ook veel positieve reacties van mensen aan de telefoon of via email."

Microsoft ziet dat de overstap naar het nieuwe besturingssysteem tot nu toe een normaal traject volgt, in lijn met de verwachtingen en zelfs iets beter dan bij Windows XP. Dat wijzen de cijfers ook wel uit: tot nu toe zijn ongeveer 88 miljoen licenties verkocht en er zijn meer dan 42 miljoen pc's die onder een volumelicentie voor Windows Vista vallen. Het aantal volumelicenties voor Windows is op jaarbasis met 27 procent gestegen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2246562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.