Managed hosting door True

SafeBoot koopt beheersoftware van altaVENTE

 

SafeBoot, een Nederlandse leverancier van beveiligingssoftware voor mobiele data, apparaten en computers binnen bedrijfsomgevingen, heeft de complete productreeks van altaVENTE overgenomen. Met de producten van altaVENTE zijn mobiele apparaten die werken met het Microsoft Windows Mobile-platform eenvoudig te beheren.

altaVENTE is een Britse onderneming, Microsoft Gold Partner, en levert oplossingen voor het Microsoft Windows Mobile-platform. Het product Mobile Manager is samen met SafeBoot ontwikkeld. Mobile Manager is software om via umts of gprs mobiele apparaten te beheren. Zo kunnen beheerders applicaties installeren, apparaten blokkeren, back-ups maken en informatie erop wissen, ook als de mobiele apparaten niet aan het netwerk zijn gekoppeld. Dit betekent dat als een mobiel apparaat wordt gestolen, en zich niet meer op het bedrijfsnetwerk aanmeldt, het nog steeds te beheren is.

Raj Dhesi, productmanager bij SafeBoot: "De vraag naar beheer- en beveiligingssoftware voor mobiele apparaten neemt sterk toe. De producten van altaVENTE zijn een perfecte aanvulling op ons huidige aanbod beveiligingsproducten omdat ze een platform bieden voor bedrijven, mobiele operators en ASP-beveiligers."

WALL-productreeks
Naast Mobile Manager neemt SafeBoot ook de WALL-productreeks over. Deze productlijn bestaat uit Voice, SMS, Mail en Dialing firewall producten voor Windows Mobile en biedt communicatiebeheer op basis van policies voor inkomende en uitgaande gesprekken en inkomende sms- en e-mailberichten. Zo kunnen organisaties configuratiepolicies installeren om het juiste gebruik van de apparaten af te dwingen, downtime te voorkomen en supportkosten te verminderen. De reeks bestaat uit de volgende producten:

callWALL
Dit is een firewall voor spraak, waarmee gebruikers kunnen aangeven van wie ze wel of geen telefoontje willen ontvangen op specifieke tijden. callWALL onderzoekt inkomende gesprekken en behandelt deze volgens de vastgestelde regels.

smsWALL
smsWALL is een applicatie die inkomende sms-berichten onderzoekt. De systeembelasting en het energieverbruik van deze applicatie is minimaal. De software zorgt ervoor dat ongewenste en gevaarlijke inkomende sms-berichten op de Windows Mobile-apparaten worden tegengehouden.

mailWALL
Met deze firewall voor inkomende e-mailberichten kunnen gebruikers aangeven van wie ze e-mails willen ontvangen of van wie niet. Bovendien kunnen de (on)gewenste e-mails direct in een aparte map worden gezet.

dialWALL
Met deze software kunnen organisaties uitgaande gesprekken reguleren. De applicatie checkt of uitgaande telefoontjes matchen met telefoonnummers die gebeld mogen worden volgens het policy-profiel.

SQR1
Deze applicatie biedt organisaties de mogelijkheid configuratie-policies op de apparaten te installeren om zo correct gebruik af te dwingen, downtime te minimaliseren en supportkosten te verlagen. Zo kan de software onder meer nieuwe instellingen van afstand installeren om zo praktisch alle niet-hardwaregerelateerde fouten te herstellen. Bovendien kan de supportafdeling een of meerdere profielen aanmaken voor de verschillende gebruiksmomenten, zoals bij gebruik in het buitenland, of bij gebruik van een roaming operator.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2218271). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.