Managed hosting door True

Oracle stort zich op servervirtualisatie

 

Een geïntegreerd aanbod is de 'way to go' voor Oracle, zo bevestigde het bedrijf op z'n jaarlijkse gebruikersconferentie OpenWorld, met de lancering van Oracle VM. Die servervirtualisatieoplossing gaat voor een alliantie tussen virtualisatie en het besturingssysteem Linux.

De oplossing ondersteunt de 'huisoplossingen' van Oracle (Oracle Database, Fusion Middleware, Oracle Applications), applicaties van derden en de besturingssystemen Windows (Windows 2003, Windows Server 2003 en Windows XP) en Linux (Oracle Enterprise Linux 4 en 5, Red Hat Enterprise Linux 3, 4 en 5).

Het bedrijf beweert dat de oplossing "tot 3 keer performanter is dan die van de concurrentie" (in de x86 en x86 64 bits). Daarmee viseert het VMware en Xen. Oracle VM steunt trouwens op de opensource hypervisortechnologie van Xen.

Ook noemt Oracle de mogelijkheid om virtuele servergroepen te creëren en het 'on the fly' verplaatsen van resources, zonder dat de applicatie van de gebruiker daar hinder van ondervindt.

Vanaf 14 november zal de software gratis te downloaden zijn van de Oracle-website. Het bedrijf lijkt het aanbod vooral te willen rendabiliseren via services-deals (updates, ondersteuning, ...). Jaarlijks tarief voor het systeem: 499 dollar per server met 1 of 2 cpu's, 799 dollar voor een onbeperkt aantal cpu's.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2215123). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.