Managed hosting door True

Double-Take op zoek naar 'solution-minded partners'

 

Double-Take Software, leverancier van high availability en business continuity software, zoekt naar uitbreiding van zijn kanaal. Belangrijkste voorwaarde is dat potentiële partners denken in oplossingen en geen dozenschuiver zijn.

Momenteel is Double-Take al op de Nederlandse markt actief en beschikt het bedrijf over een kanaal. Het softwarehuis zoekt echter in drie specifieke groepen resellers nog uitbreiding van de verkoopmogelijkheden. "Maar nieuwe resellers moeten zich wel met oplossingen gaan bezighouden", zegt Peter Doens, regional manager Benelux bij Double-Take. "Ons product is te complex om het alleen maar te verkopen. We bedienen de gehele markt van mkb tot aan hig-end, maar zoeken nog verruiming. Wij gaan eindgebruikers benaderen samen met de partners en verlangen van hen terug dat zij voor Double-Take een productmanager aanstellen en dat ze samen met ons een actieplan gaan opzetten. We zijn een atypisch product dat niet zomaar aan de man gebracht kan worden. Ze moeten dus willen werken en ze moeten willen verdienen."

Double-Take zoekt niet zomaar partners, het bedrijf heeft drie vakgebieden gedefinieerd waarin er naar resellers gezocht gaat worden. Doens: "Kort door de bocht zijn dat partners die storage en servers aan hun klanten verkopen, licensing desks en hosting- en outsourcingbedrijven. Deze partijen hebben vaak al een band met hun klant waardoor ze makkelijker Double-Take onder de aandacht kunnen brengen. De vertrouwensband die zij hebben is heel belangrijk voor ons, omdat de markt wat terughoudend is bij aanschaf van dergelijke producten. De eerste groep heeft bijvoorbeeld klanten waarbij een back-up eens is fout gegaan of die al eens met downtime te maken hebben gehad. De licensing desks zitten vaak met grote partijen waarvoor Double-Take erg interessant zou kunnen zijn. Met hen gaan we andersoortige partnerships aan, van hen verlangen we geen actieplan. De hosting- en outsourcingbedrijven zijn ook erg interessant voor ons omdat deze partijen vaak datacenters hebben waarin verschillende hardware aanwezig is. Niet elke software kan dan gebruikt worden, maar wel Double-Take omdat het merkonafhankelijk is."

Double-Take heeft als grote voordeel dat in een infrastructuur niet verschillende san's aangeschaft hoeven te worden. Hierdoor zijn grote investeringen niet nodig voordat er gebruik van high availability en business continuity software gemaakt kan worden. Dit soort securityproducten zijn lastig te verkopen omdat klanten vaak de problematiek niet kunnen of willen inzien. Door de komst van virtualisatie in het algemeen en VMware in het bijzonder, komt er meer vraag naar dit soort oplossingen. VMware levert namelijk high availability op basis van services, maar levert hier maar één set data bij voor op één san. Double-Take levert twee sets data zonder dat er een extra san nodig is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2211031). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.