Managed hosting door True

NetApp richting midden van de markt

 

Na vooral zich op de bovenkant van de markt gericht te hebben, gaat NetApp een groter deel van de markt aanspreken. Het bedrijf kondigt allerlei verschillende aanpassingen aan om zodoende de kleinere en medium enterprises ook van hun oplossingen te voorzien.

NetApp lanceert een vijftal nieuwe softwarepakketten die bovenop de hardware gebruikt kunnen gaan worden. Deze pakketten zorgen ervoor dat de storage-oplossingen van NetApp beschikbaar komen voor een groter deel van de markt. "Deze aankondigingen zijn erg belangrijk voor ons, dit betekent zelfs een nieuwe hoeksteen in onze strategie", zegt Juan de Zulueta, vice president channels EMEA bij NetApp. "Voorheen was het onze strategie om distributeurs toegevoegde waarde te laten leveren, nu wordt het ook voor hen mogelijk om volumes te gaan draaien."

Door het verbreden van de eigen markt verandert ook de taak van de distributeurs en resellers. Een nieuwe manier van verkopen betekent vaak ook een zoektocht naar nieuwe partners. De Zulueta: "In EMEA zoeken we inderdaad nog naar nieuwe distributeurs, in Nederland zijn we inmiddels goed vertegenwoordigd. Wel zoeken we via onze distributeurs nieuwe resellers. Om het voor onze huidige en nieuwe partners interessanter te maken om met NetApp zaken te doen, lanceren we een aantal nieuwe marketingfunds in ons VIP Channel Program. Ook zit daarin een nieuw margemodel gebaseerd op toegevoegde waarde."

Nieuwe resellers gaan er de komende tijd worden gezocht via de huidige distributeurs. Maar dat is niet het enige in de channel-groeistrategie van NetApp in EMEA. Er gaat actiever naar eindgebruikers worden gezocht, het oplossingenportfolio wordt verder uitgebreid en de lege plekken in de geografische dekking gaan worden ingevuld. "Dit alles moet leiden tot een groeiende business voor zowel onze partners als voor NetApp", rondt De Zulueta af. "Belangrijkste boodschap is nu dat wij met lagere prijsmodellen en bredere markt aanspreken terwijl er toch toegevoegde waarde geleverd blijft worden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2125150). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.