Managed hosting door True

Securityleverancier Postini komt in handen van Google

 

Google heeft definitieve overeenstemming bereikt met Postini over de overname van laatstgenoemde voor 625 miljoen dollar.

Jurgen Wagenaar, territory manager Benelux en Nordics bij Postini, juicht het nieuws toe. "Ik zag het niet aankomen en hoorde het vanochtend pas in het nieuws. Het is fantastisch, ik ben zeer positief gestemd, want Google is natuurlijk een droomkandidaat. Bovendien ziet Google blijkbaar in dat wij gewoon een hele goede oplossing bieden."

Hij weet verder nog geen details of wat het voor het Nederlandse kanaal zal betekenen, maar verwacht hier tegen het eind van de week uitspraak over te kunnen doen.

Postinis diensten houden onder meer berichtbeveiliging, archivering, encryptie en beleidsbewaking in en kunnen worden ingezet om de bedrijfsmail, instant messaging en andere op het web-gebaseerde communicatieoplossingen te beschermen. Google betaalt 625 miljoen dollar contant. Daarmee wordt Postini geheel eigendom van Google.

"Met deze transactie benadrukken we onze blijvende inzet om hosted applicaties voor elk bedrijf toegankelijk te maken, ongeacht de grootte van de onderneming", zegt Eric Schmidt, ceo van Google. "Met het toevoegen van Postini worden onze applicaties niet alleen eenvoudig en aantrekkelijk voor bedrijven, ze stroomlijnen ook de complexe vraagstukken van de informatiebeveiliging in deze organisaties."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2043783). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.