Managed hosting door True

Column

De grootste gemene deler

 

Dunne pc's en dikke servers, in vakjargon server based computing; een fenomeen dat de afgelopen jaren heeft bewezen een succesvol concept te zijn. Toch gebruikt procentueel gezien nog maar een relatief klein aantal bedrijven deze methode om zijn desktopomgeving locatieonafhankelijk, beheersbaar en veilig te houden.

Zelfs binnen bedrijven waar het management en de ict-afdeling geloven in de voordelen van servergebaseerde desktopomgevingen, wordt het zelden op alle werkplekken ingezet. Server based computing is geënt op de grootste gemene deler en bedient vanuit één of enkele servers een grote groep gebruikers met hun kantoortoepassingen. Hierdoor bleven bijvoorbeeld programmeurs en helpdeskmedewerkers, maar ook kantoormedewerkers die speciale applicaties vereisen, verstoken van een server based-omgeving. Het gevolg hiervan is een hybride beheeromgeving met een deel client server-architectuur en een deel server based-architectuur, waarbij de druk op de it-afdeling alleen maar toeneemt.

Een goed alternatief voor deze uitdaging is om de servers in te richten met allemaal individuele pc-omgevingen in plaats van toegang te bieden tot een gedeelde applicatieomgeving. Dit wordt mogelijk door het inzetten van virtualisatietechnologie, waarbij je voor elke gebruiker een aantal virtuele machines inricht die gezamenlijk acteren als je ‘gewone' desktopomgeving.

Buiten de snelle acceptatie door gebruikers - hun werkwijze verandert immers niet - en de flexibiliteit vergroot het model ook de veiligheid van de infrastructuur. Elke gebruiker zit immers in zijn eigen geïsoleerde VM-omgeving en zijn handelen heeft geen invloed op andere computergebruikers.

Voor resellers en system integrators die zich focussen op centraal beheerde desktopomgevingen of op virtualisatie, is dit een prima instrument om aan te tonen dat er meer mogelijk is binnen een server based-omgeving dan uw klanten voor mogelijk houden.

Richard Garsthagen
Technical Marketing Manager bij VMware

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1882232). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.