Managed hosting door True

Goed jaar voor Nederlands softwarebedrijf Hippo

 

et Nederlandse softwarebedrijf Hippo, leverancier van open source enterprise content managementoplossingen, sluit 2006 af met een omzetgroei van meer dan 70 procent.

Dit  jaar kozen diverse grote organisaties in binnen en buitenland voor het Hippo CMS. Organisaties als ABN Amro Bank, ROC Eindhoven en het Verzetsmuseum kozen eerder in het jaar al voor Hippo, en recentelijk besloot ook BNA - voluit de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten - haar website in te richten met Hippo. Grote implementaties werden ook afgerond bij VNU Business Publications en bij Ministeries als Financiën en Buitenlandse Zaken. Deze laatste sites waren het resultaat van een Europese aanbesteding.

Nieuwe stappen
Naast het zakelijke succes heeft Hippo dit jaar nog een aantal andere belangrijke, nieuwe stappen gezet. Onder leiding van portal-specialist Ate Douma startte het bedrijf met de ontwikkeling van Hippo Portal. De belangrijkste functionaliteit hiervan is het integreren van diverse bedrijfsapplicaties in één omgeving. Hippo Portal biedt in combinatie met Hippo CMS een volwaardige Enterprise Portal omgeving.

Daarnaast ging Hippo belangrijke samenwerkingen aan in binnen- en buitenland met onder andere Ordina, Lost Boys en Amplexor. Aangezien de vraag naar Hippo-oplossingen sneller groeit dan de beschikbare kennis en expertise in de Nederlandse arbeidsmarkt, heeft het bedrijf besloten om met hulp van Levi9 via het zogeheten ‘nearshoring' te voorzien in de behoefte aan deskundige ontwikkelaars.

Vanuit de cruciale rol die open standaarden spelen in Content Management & Portal Technologie was Hippo al actief betrokken bij het opstellen van Java Specification Request (JSR)-standaarden. Naast de rol die Hippo al speelde bij het opstellen van de JSR 283 (Content Repository) standaard, is Hippo dit jaar ook gevraagd om mee te werken aan de JSR 286 (portlet specificatie) en de JSR 301 (portlet bridge specificatie).

De technische deskundigheid van Hippo staat internationaal in hoog aanzien. Diverse ontwikkelaars gelden als erkende Apache-committers en spreken namens Hippo op congressen in binnen- en buitenland, onder meer in de Verenigde Staten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1808238). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.