Managed hosting door True

Red Hat richt zich op virtualisatie en open source

 

Red Hat, leverancier van Linux en andere open source-oplossingen, gaat met zijn partners meer zaken doen rond de verkoop van middlewaresoftware Jboss, de virtualisatie-oplossingen rond Red Hat Enterprise Linux versie 5 (RHEL 5) en de Red Hat Application Stack. De leverancier is naarstig op zoek naar Jboss pre-sales- en Java-specialisten.

Volgens Dirk-Peter van Leeuwen, regional director Red Hat Benelux, is de Red Hat Application Stack speciaal voor partners ontwikkeld die Red Hat-oplossingen verkopen. De Red Hat Application Stack is gebaseerd op open standaarden, zoals Java, en omvat ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux, JBoss Application Server, JBoss Hibernate en open source-databases, inclusief MySQL en PostgreSQL. De stack is verkrijgbaar op basis van een subscriptiemodel dat de software, ondersteuning, updates en upgrades omvat. Deze zijn online beschikbaar via het Red Hat Network. Verder hebben Red Hat-partners toegang tot abonnementen op de zakelijke middleware van JBoss, aldus Van Leeuwen: “Daarbij zoekt Red Hat naar partners die Jboss-oplossingen kunnen verkopen en implementeren, zoals pre-sales- en Java-specialisten.” Red Hat zegt dat zijn partners ook zaken kunnen doen rond de verkoop van de nieuwe Red Hat Enterprise Linux (RHEL 5). In RHEL 5 zit ook de virtualisatiesoftware van leverancier Xen.

Red Hat is te spreken over zijn business partners, aldus Van Leeuwen. “We hebben veel goede partners, onder andere Comparex, SLTN en Inter Access. We zien steeds meer partners oplossingen rond Java verkopen. Ook rond virtualisatie van storage, zoals met het Global File System (GFS), dat draait op Red Hat Enterprise Linux-servers die zijn verbonden met een Storage Area Network (SAN).”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1742237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.