Managed hosting door True

Channel Concepts wordt SAP-distributeur

 

SAP Nederland heeft een overeenkomst gesloten met Channel Concepts voor de distributie en ondersteuning van SAP Business One. In de groeiende MKB-markt heeft SAP meer gecertificeerde consultants nodig voor de uitvoering van implementaties. Met deze overeenkomst kan SAP versneld inspelen op deze ontwikkeling.

Volgens de overeenkomst gaat Channel Concepts zowel Sales en Service Partners (SSP’s ) als SAP Business One Associates (SBA’s) selecteren, trainen, aanstellen en ondersteunen. Directeur Bart van Rheenen legt uit: “Wij zoeken resellers die getraind willen worden in SAP Business One. Hierbij denken we aan twee groepen. De SBA’s moet je zien als verkoopagenten, zij leveren alleen leads en klantinformatie en zijn in staat offertes op te stellen. Daarvoor ontvangen ze een percentage van de license fee. “

Voor de SSP’s is een ander traject opgezet, aldus Van Rheenen. “Die leiden we zelf volledig op. We leveren hen training op maat. Doelgroep zijn MKB-bedrijven die geen tijd hebben om consultants vrij te maken voor een wekenlange training op lokatie omdat ze gewoon nodig zijn in de dagelijkse werkzaamheden. Wij trainen ze bij hen in de buurt en op een tijdstip dat hen goed uitkomt. Daarbij proberen we wel groepen resellers te verzamelen in verschillende regio’s die we gelijktijdig kunnen trainen. Wanneer de business consultants van de SSP’s dit proces succesvol afronden, worden ze door SAP gecertificeerd.”

Naast ondersteuning van partners bij implementaties van SAP Business One wordt de distributie van Channel Concepts commercieel en technisch ondersteund door de Datastorage-, Systems- en Security-groepen van Channel Concepts. Van Rheenen is trots op de overeenkomst van zijn nieuwe onderneming met SAP. “Dit helpt ons jonge bedrijf enorm in deze belangrijke beginfase. Wij kunnen ons nu optimaal richten op de uitbouw van het SAP Business One Partner-kanaal, waardoor we een solide basis hebben voor verdere groei. Inmiddels zijn wij met verschillende bestaande en potentiële SAP partners in gesprek over diverse veelbelovende projecten.”

“Channel Concepts werkt met eigen consultants. Het bedrijf richt zich duidelijk op SAP Business One. En haar partners, medewerkers en directie zijn zeer toegewijd. Dat zijn drie eigenschappen die ons zeer aanspreken en wij hebben dan ook veel vertrouwen in deze samenwerking.“, aldus Rinse Tamsma, director SME van SAP Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1703067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.