Managed hosting door True

IBM vist met aankoop Manta in Tsjechische vijver

 

IBM heeft Manta Software (een data-lineage-platform) overgenomen om de mogelijkheden binnen zijn artificiële intelligentie (ai)- en dataplatformen Watsonx.ai, Watsonx.data en Watsonx.governance aan te vullen. Manta is opgericht in 2016 en gevestigd in Praag, de hoofdstad van Tsjechië.

Data-lineage ('data-afstamming') is het proces waarbij een datastroom in de loop van de tijd wordt bijgehouden, zodat duidelijk wordt waar de gegevens vandaan komen, hoe ze zijn veranderd en wat hun uiteindelijke bestemming is binnen de datapijplijn. Manta Software is data-lineagetool-aanbieder dat bedrijven helpt inzicht te krijgen in hun data-omgevingen door een uitgebreide kaart te leveren van datastromen, bronnen, transformaties en afhankelijkheden.

IBM en Manta werken sinds juni 2022 samen op dit gebied en bieden al een geïntegreerde mogelijkheid binnen IBM's ai- en data governance-mogelijkheden. Met de overname wil IBM de data-afstamming binnen zijn Watsonx-aanbod verbeteren zodat bedrijven via een controlespoor kunnen bepalen of de juiste data zijn gebruikt voor hun ai-modellen en -systemen.

De overname van Manta markeert IBM's achtste overname in 2023. Sinds Arvind Krishna in april 2020 topman werd, heeft Big Blue ruim dertig bedrijven overgenomen om zijn hybride cloud- en kunstmatige intelligentie-capaciteiten te versterken. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7569296). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.