Managed hosting door True

Sogelink neemt Regeldienst over voor Omgevingswet

 

Sogelink, een Franse leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer, heeft Regeldienst gekocht. Dit bedrijf uit Rotterdam is gespecialiseerd in regelgedreven softwareoplossingen voor de publieke sector, waaronder voor de veelbesproken Omgevingswet in wording.

Sogelink kent in Nederland een sterke positie op het gebied van geo-informatiesystemen (gis) nadat het Locatiqs uit Nieuwegein in april 2022 overnam. Locatiqs is een bundeling van de gis-spelers GOconnectIT en Geodan.

Nu komt daar Regeldienst bij. Het bedrijf uit de havenstad levert softwareproducten waarmee overheden (gemeenten, provincies, waterschappen en rijk) kunnen aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). Het bedrijf richt zich zijn producten op het toepasbaar maken van regels middels vragenbomen.

Omstreden

De omstreden Omgevingswet introduceert een nieuw raamwerk voor het beheer van de fysieke omgeving, inclusief ruimtelijke ordening, waterbeheer, energietransitie en infrastructuur. Het vereist robuuste softwareoplossingen om onder meer complexe vergunningaanvragen te kunnen afhandelen.

Volgens Sogelink kunnen naadloze samenwerking mogelijk te maken en processen voor overheidsinstanties te stroomlijnen. Door de overname Locatiqs en Regeldienst hun expertise combineren op het gebied van digitale lokketten van lokale overheden en hen beter helpen bij de voorbereiding op de invoering van de Omgevingswet.

Sogelink wordt bij zijn overnames financieel ondersteund door de eveneens Franse investeerder Keensight Capital.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7561440). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.