Managed hosting door True

Cisco wordt software-grootmacht na deal met Splunk

 

Cisco neemt Splunk over, leverancier van een platform om data te monitoren en veilig te houden. De Amerikaanse gigant op gebied van routers, switches en andere netwerkapparatuur wil beter beslagen ten ijs komen in het ai-tijdperk.

Na de opbouw van een eigen software-divisie en een serie kleinere acquisities gaat Cisco met het inlijven van Splunk nu een belangrijke rol pakken in de softwaremarkt. Met hyper-connectiviteit, ai en toenemende cyberdreiging neemt de waarde van data toe, zo verklaarde Cisco-topman Chuck Robbins de deal. Volgens hem ontstaan er met de overname van Splunk geen enkele doublures met Cisco’s huidige aanbod van software.

Splunk valt te omschrijven als een big data-tool die met alle soorten data raad weet. Deze software kan naast realtime-machinedata ook snel grote hoeveelheden historische data analyseren, of die nu on-premise dan wel in de cloud staan.

De komst van generatieve ai vergroot de behoefte bij klanten om meer met data te doen. Cisco wil die bedrijven helpen om waarde uit hun data te halen en die ook goed beveiligd te houden.

Grootste deal

Voor Cisco is het de grootste deal uit zijn lange geschiedenis van overnames. Voor Splunk wordt 28 miljard dollar neergeteld. Dat is een premie van 31 procent boven de slotkoers van woensdag van het aandeel Splunk. Cisco was er al langer op gebrand om Splunk aan zijn software-divisie toe te voegen. Begin 2022 had Cisco twintig miljard dollar voor Splunk over. Maar het bedrijf uit San Francisco wees dat bod af, zo berichtte de zakenkrant Wall Street Journal destijds.

Verwacht wordt dat de deal volgend jaar september zijn beslag kan krijgen. Mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven. Maar wat dat betreft worden geen problemen voorzien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7558736). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.