Managed hosting door True

Juridische zoekrobot Henchman vindt 6,5 miljoen euro

 

search

Na al eerder in totaal twee miljoen euro bij investeerders te hebben losgepeuterd, weet het Gentse Henchman nu zelfs 6,5 miljoen binnen te halen. De nieuwe kapitaalsinjectie wordt voornamelijk gebruikt voor verdere innovatie, zoals de eerder aangekondigde GPT-3 integratie, en de internationale expansie. De startup biedt een Microsoft Word-uitbreiding waarmee advocaten sneller clausules kunnen zoeken.

De geldschieters zijn deze keer het Amerikaanse Adjacent VC, het Duitse Acton Capital, het Britse Conviction VC en verschillende 'business angels', waaronder Louis Jonckheere & Pieterjan Bouten (Founders Showpad), Hendrik Isebaert (directeur Showpad) en Felix Van de Maele (oprichter  Collibra). Tot slot werd het geld nog aangevuld met investeringen van de huidige aandeelhouders.

In 2022 haalde het bedrijf een miljoen euro op bij Pitchdrive, een fonds rond een honderdtal Vlaamse techondernemers, en in 2021 eenzelfde bedrag bij een aantal startkapitaalverschaffers.

Schot in roos

Henchman ('Handlanger') wil met zijn met kunstmatige intelligentie verrijkte add-on 'de advocaat van morgen' ondersteunen. Het is een in Microsoft Word geïntegreerde zoekrobot die instant clausules suggereert op basis van contracten uit advocaten hun eigen database. 'Toen iedereen nog aan het praten was over ChatGPT hebben wij de technologie er achter al ingebouwd in Henchman', claimt Gilles Mattelin, een van de oprichters van Henchman. 'Die ai-toepassing stelt Henchman in staat om contracten te verrijken met nieuwe suggesties, te vertalen of grammaticaal volledig aan te passen aan de noden van de klant.' 

Dat bleek een schot in de roos, ook in Nederland, stelt Mattelin. Zo zijn Legalloyd, Vriman, Forest Flint en Ingen Housz ondertussen klant van Henchman. Bij de in 2021 begonnen startup werken 35 man. Het bedrijf claimt vorig jaar een omzetstijging van 750 procent te hebben behaald en honderd klanten in vijftien verschillende landen te bedienen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7476681). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.