Managed hosting door True

Soudal Quick-Step demarreert met Transfer Solutions

 

Data-analyse bij Soudal Quick-Step met hulp van Transfer Solutions. Fotograaf: Wout Beel

Transfer Solutions gaat op gebied van data-analyse samenwerken met de Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step. Het it-bedrijf uit Leerdam ondersteunt het team van Fabio Jakobsen, Yves Lampaert en Remco Evenepoel bij het analyseren van race- en trainingsgegevens.

De renners van het team maken gebruik van Shimano Power Meters, Garmin-hoofdunits en hartslagmeters, en Core-lichaamstemperatuursensoren. Daardoor komen er veel race- en trainingsgegevens beschikbaar zijn voor de coaches en het management. Transfer Solutions helpt bij het analyseren van deze gegevens en kijkt naar patronen en details om de prestaties van de renners te optimaliseren. Ook worden raceprofielen en gegevens zoals weersvoorspellingen en omstandigheden bekeken om betere keuzes te maken over bijvoorbeeld racetactieken en materiaal.

Volgens Soudal Quick-Step-hoofdcoach Koen Pelgrim heeft zijn team al een overvloed aan gegevens beschikbaar. Maar de kunst is om voordeel uit deze gegevens te halen. De hulp van Transfer Solutions komt daarom als geroepen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7476121). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.