Managed hosting door True

NS valt met digital twin Utrecht CS in prijzen

 

Vlnr: Andre van Dalen (Directeur AMIS), Jean Keultjes (Digital lead NS), Robbrecht van Amerongen (Head of IoT Conclusion) en Remco Bunder (Product expert NS).

NS heeft de Industry Solutions Award gewonnen voor de beste iot-oplossing in de categorie ‘smart buildings and smart cities’. De digital twin van het station Utrecht Centraal gooide hoge ogen tijdens het IoT Solutions World Congress in Barcelona.

De digitale kopie van de werkelijkheid werd samen met it-partner Amis ontwikkeld. Deze dochter van Conclusion zorgde voor de ontsluiting van de telemetrie-data.

In dit 3d-model komt realtime de actuele informatie van digitale assets zoals liften, roltrappen en lora-sensoren op het station. Hiermee zien de stationmanagers direct wat er op het station gebeurt en kunnen ze ingrijpen wanneer dat nodig is. Ze hoeven niet meer allerlei sensoren via losse dashboards in de gaten te houden. Alles zit in één systeem.

Ook zijn uitgebreide analyses en voorspellingen met de digital twin mogelijk. Defecte apparatuur worden meteen zichtbaar. Daarnaast is het mogelijk de impact van uitval via verschillende scenario’s te simuleren. NS verbetert hiermee de veiligheid, voorkomt defecten en vergroot het comfort van reizigers.

Volgens Jean Keultjes, digital lead van NS Stations IT, is het onderhoud op liften en roltrappen nu effectiever te plannen. ‘Ook het energieverbruik van de apparatuur valt te verminderen’, vult Robbrecht van Amerongen, head of iot bij Amis aan.

IoT World trok dit jaar 15.500 bezoekers. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7470574). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS
Vacatures Datamanagement

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.