Managed hosting door True

Topman Steele verruilt Proofpoint voor Splunk

 

Splunk hoofdkantoor San Francisco

Hoofdkantoor van Splunk in San Francisco (foto: Diederik Toet).

Gary Steele wordt de nieuwe topman van het Amerikaanse data- en analyticsbedrijf Splunk. Hij is momenteel ceo bij Proofpoint en vervangt vanaf 11 april Graham Smith, die de afgelopen vier maanden interim-ceo was. De kans bestaat dat Steele in zijn nieuwe functie Splunk moet voorbereiden op een overname door Cisco.

Bij zijn aantreden zal Steele zich richten op de verdere uitbouw van het bedrijf en de uitbreiding van de waarde voor klanten en partners, aldus Splunk. De onderneming ontwikkelt software voor het structureren en doorgronden van grote hoeveelheden gegevens, vooral om daarmee de beveiliging van it-omgevingen te verbeteren. Dit gebeurt in toenemende mate vanuit de cloud.

Steele was de afgelopen twintig jaar topman van cybersecuritybedrijf Proofpoint, dat afgelopen jaar werd overgenomen door investeringsmaatschappij Thomas Bravo. Voordien leidde hij Portera en nog langer geleden was hij werkzaam bij Sybase, Sun Microsystems en HP. De topman wordt geroemd om zijn ervaring met het opschalen van saas-activiteiten en het laten groeien van jonge ondernemingen naar wereldwijde marktpartijen.

Cisco

Gary Steele (foto: Splunk).

Vorige maand deed het gerucht de ronde dat Cisco interesse heeft in Splunk en dat de twee ondernemingen hierover om de tafel zitten. De deal zou een waarde van ruim twintig miljard dollar hebben, aldus de Wall Street Journal. De bedrijven geven echter geen commentaar op het gerucht.

Splunk boekte over 2021 een nettoverlies van ruim 1,3 miljard dollar bij een omzet van bijna 2,7 miljard dollar. Vergeleken met 2020 was het verlies 47 procent groter en de omzet twintig procent hoger. Afgelopen november legde Doug Merritt zijn functie als Splunk-ceo na zes jaar neer. Hij werd tijdelijk opgevolgd door Graham Smith, die al directievoorzitter was. Het is onduidelijk waarom Merritt opstapte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7325351). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.