Managed hosting door True

Pieter Aarts (RoOomy) stapt in bij data-expert Nucleoo

 

De Nederlandse techondernemer Pieter Aarts, oprichter van RoOomy, stapt in bij Nucleoo. Dit is een van oorsprong Amsterdamse aanbieder van datamanagementoplossingen. Nucleoo heeft een r&d-afdeling in het Spaanse Granada. Met Aarts aan boord wil het bedrijf zijn platform aanbieden aan het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Daar wordt nog weinig gebruik gemaakt van datagedreven bedrijfsprocessen en besluitvorming.

Nucleoo (Spaans voor nucleus: de kern van een atoom) is door Arnoud Krom in 2012 opgericht onder de naam Bi4. In 2014 week deze aanbieder van datamanagementsoftware uit naar Spanje omdat daar nog wel ict'ers aangetrokken konden worden. Sinds 2015 is het bedrijf gevestigd in Granada.

Investeerder Pieter Aarts, die de rol van algemeen directeur op zich heeft genomen, ziet groeikansen liggen bij het mkb. 'De praktijk laat zien dat het mkb niet de capaciteiten heeft om eigen analisten in te zetten voor datamanagement, gezien de complexiteit alsmede het hoge prijskaartje. Grofweg zeventig procent van de data blijft volgens recent onderzoek ongebruikt op de plank liggen.' Volgens Aarts biedt Nucleoo een gebruiksvriendelijk en betaalbaar platform, waar data worden gestructureerd en onderbouwde inzichten worden aangeboden.

De nieuwe aandeelhouder richtte eerder zelf RoOomy op, een leverancier van 3d-interieurdecoratiesoftware. Aarts wist het bedrijf succesvol uit te bouwen, tot in de Verenigde Staten aan toe, met productielocaties in China en Vietnam. Hij werkte eerder voor PinkRoccade, Hewlett-Packard en NedSense.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7270788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.