Managed hosting door True

Franse ruimtevaartorganisatie in zee met Orange

 

De Franse ruimtevaartorganisatie CNES (Centre national d'études spatiales) gaat in zee met een consortium van bedrijven voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van een nieuwe oplossing voor dataopslag van wetenschappelijke en ruimtelijke data. Naast Orange (dat leiding heeft) zitten ook HPE, Scality en Tealenium in het consortium.

Het kwartet bedrijven moet CNES helpen zijn opslaginfrastructuur volledig te moderniseren om de enorme hoeveelheden gegevens van zijn satellieten beter te benutten. Het nieuwe data lake zal 100 petabytes aan data uit de ruimte kunnen bevatten. De gebruikers krijgen eenvoudig, veilig en snel toegang tot één opslagruimte. CNES wil de datapool ook gebruiken om nieuwe diensten te ontwikkelen, zodat data beter gevisualiseerd en uitgewisseld kunnen worden.

Orange Business Services zal toezicht houden op het wereldwijde beheer van het hele project, van ontwerp en installatie tot onderhoud en lopende operaties. Orange biedt al zijn expertise aan in de ruimtevaartsector, met name met het Payload Data Ground Segment (PDGS) Sentinel-1 en 2 van het Europese Copernicus-programma.

‘Ruimtelijke data zijn van oudsher een zaak voor wetenschappelijk onderzoek’, zegt directeur Thierry Levoir van CNES. ‘Zij worden een strategische factor in de ‘nieuwe’ data-economie. Satellieten dragen op alle niveaus bij tot het creëren van waarde, in de geografische lokalisatie of in beeldvorming, maar nu ook om de klimaatverandering te volgen: zeespiegel, ozonlaag, CO2, en dergelijke. Deze gegevens, die steeds omvangrijker, specifieker en complexer worden, moeten worden vastgelegd, opgeslagen, verwerkt en geanalyseerd.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7262053). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.