Managed hosting door True

Hoorn vertrouwt voor backup op SLTN en Metallic

 

Acronis lanceert back-up cloud-extensie voor Microsoft Azure

De gemeente Hoorn gaat voor de backup van gegevens gebruikmaken van webdienst Metallic van Commvault. Dat saas-platform is geleverd via it-dienstverlener SLTN.

SLTN sloot onlangs een partnerovereenkomst met Commvault voor de distributie van Metallic en sleepte de Noord-Hollandse gemeente Hoorn binnen als eerste klant voor dat saas-platform voor verschillende datadiensten. 

Metallic omvat ‘schaalbare’ en ‘kostenefficiënte’ oplossingen voor centraal gegevensbeheer die voldoen aan de GDPR-eisen. Het systeem is zowel in te zetten voor workloads op locatie als in publieke, private en hybride cloud-omgevingen, licht de leverancier toe. 

Het bedrijf ziet, mede door het thuiswerken in coronatijd, dat gegevens vaak verspreid worden over de cloud, opslag op locatie en de laptop van medewerkers. Ook schiet de beveiliging er nogal eens bij in, aldus Commvault. Metallic is bijna een jaar geleden in de Benelux op de markt gebracht. Het bedrijf onderhoudt nauwe banden met Microsoft voor de integratie in Office 365 en Azure.

Salesforce en Oracle

In januari introduceerde Metallic nieuwe oplossingen voor gegevensbescherming zoals Metallic Salesforce Backup voor de bescherming van saas-applicaties, verbeterde herstelmogelijkheden voor Microsoft Teams, de toevoeging van ondersteuning voor Oracle en active directory aan Metallic Database Backup.

Ook werd HyperScale X, een volledig geïntegreerde appliance voor gebruik aan de netwerkrand geïntroduceerd.

Voor zover in het persbericht staat, neemt de gemeente Hoorn alleen de saas-dienst voor backup van Metallic af.  
 

Backup

Dit bericht is aangepast. Eerder stond er dat de gemeente Hoorn Metallic inzet voor de centrale opslag van data. Volgens de gemeente is dat niet juist en gaat het alleen om backup. In verband met de informatieveiligheid wil de gemeente verder geen informatie delen over de inzet van Metallic. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7236640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.