Managed hosting door True

Cognizant neemt TQS Integration over

 

Partners handen

It-dienstverlener Cognizant lijft TQS Integration in, een Iers bedrijf data en intelligence-oplossingen levert voor de maakindustrie. Daarnaast geeft het ook technologieadvies en digitale systeemintegratie om bedrijven te ondersteunen in hun digitale transformatie.

De data intelligence-mogelijkheden van TQS worden gecombineerd met Cognizant’s eigen competenties rond Industry 4.0. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om productiegegevens te verzamelen, deze vervolgens in context te plaatsen en te analyseren. Fabrikanten kunnen hierdoor slimmere beslissingen nemen die op data steunen. Dat moet dan weer de operationele kosten, implementatiesnelheid en productkwaliteit en -opbrengst verbeteren. Dit soort industriële dataplatforms en -diensten zijn ook essentieel geworden om een volledig en overzichtelijk beeld van de toeleveringsketen te krijgen.

TQS verleent diensten aan klanten in de biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, en de duurzaamheidssector. Zo ondersteunt het negen van de tien grootste wereldwijde biowetenschappelijke bedrijven bij het verbeteren van hun smart manufacturing. De acquisitie is de vijfde overname van Cognizant in 2021. Sinds 2019 heeft het bedrijf overnames gedaan in diverse sectoren – zoals internet of things en data & analytics – met bedrijven als Zenith Technologies, Bright Wolf en ESG Mobility. 

Zenith Technologies bijvoorbeeld was er specifiek op gericht om biowetenschappelijke productiecapaciteiten te versterken. Die expertise zal nu met die van TQS gecombineerd worden. 

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7219084). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.