Managed hosting door True

Databricks neemt Redash over en lanceert Delta Engine

 

Databricks kondigt de lancering van Delta Engine en de overname van Redash aan. Delta Engine is een query engine voor dataverzamelingen (data lakes) in de cloud. Redash is een open source-tool voor dashboarding en visualisatie. Datawetenschappers en analisten kunnen deze gebruiken om data mee te verkennen.

Delta Engine is opgezet voor gebruik met Delta Lake, de open source tool die de kwaliteit en betrouwbaarheid van data lakes verbetert. Organisaties kunnen nu ‘curated’ (opgepoetste) data lakes opzetten die zowel gestructureerde als semigestructureerd data bevatten en hun analyses vervolgens uitvoeren in de cloud. De Delta Engine maakt zeer snelle uitvoering van query’s mogelijk, voor zowel data analyse als datawetenschap, zonder dat data uit het data lake gehaald hoeft te worden. De query engine is vanaf de basis opgebouwd om te kunnen inspelen op moderne cloudhardware voor betere prestaties.

Redash, het bedrijf achter het Redash open source project, is dan weer door Databricks overgenomen om gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor dashboarding en visualisatie aan deze data lakes toe te voegen. Dankzij Redash hoeven datawetenschappers en SQL-analisten hun data niet langer over te zetten naar andere systemen om analyses uit te kunnen voeren.

De combinatie van deze twee vernieuwingen zorgt ervoor dat bedrijven aan de slag kunnen met een vereenvoudigde cloudarchitectuur voor databeheer, waardoor ze kosten en complexiteit verlagen en de productiviteit van datateams verhogen. Bovendien sluiten de ontwikkelingen aan op het ‘lakehouse’-design dat steeds populairder wordt. Almaar meer grote bedrijven nemen dit model aan om gestructureerde transacties en verbeterde kwaliteit en performance voor hun cloud data lakes mogelijk te maken.

Databricks maakte de overname en de lancering bekend op de Spark+AI Summit, die virtueel plaatsvindt voor meer dan 50.000 deelnemers uit de data-gemeenschap..

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6949305). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.