Managed hosting door True

Cegeka neemt Nederlandse dataspecialist over

 

België en Nederland

Het Belgische Cegeka neemt alle aandelen van consultancybureau Finavista In Nederland over. Finavista, actief op het gebied van datamigratie, data governance, datakwaliteit en data-analyse, blijft onder de eigen naam opereren.

Finavista heeft zijn hoofdkwartier in Utrecht en heeft 35 mensen op de loonlijst staan. Tot klanten horen verzekeraars en pensioenuitvoerders, maar ook ondernemingen in de logistiek, zorg en (semi)overheid. Het bedrijf heeft ook een eigen software-oplossing ontwikkeld (Smart Software Suite) voor diverse data-gerelateerde vraagstukken als dataconversie en datamanagement. Hoeveel Cegeka voor de overname betaalt, is niet bekendgemaakt.

‘De overname van Finavista past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds grotere rol die data spelen in de beslissingen die een organisatie dagelijks moet nemen’, zegt Stijn Bijnens, ceo van Cegeka. ‘Voor Finavista biedt de aansluiting bij Cegeka mogelijkheden voor verdere groei in dienstenontwikkeling en marktverbreding.’

Cegeka, in 1992 opgericht door André Knaepen, heeft zijn hoofdkwartier in Hasselt. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige groei, met jaarlijkse omzetstijgingen van vijftien tot twintig procent. Het bedrijf draait nu een omzet van 561 miljoen euro en heeft zesduizend mensen in dienst over heel Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6923082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.