Managed hosting door True

Relx ziet omzet als techbedrijf groeien

 

Groei uitbreiding

De Britse informatie- en dataleverancier Relx, die zich steeds profileert als een techbedrijf, zag de omzet vorig jaar groeien tot 7,8 miljard pond (een kleine 10 miljard euro). De winst per aandeel viel 8 procent hoger uit. Volgens ceo Erik Engstrom blijft Relx onverminderd vasthouden aan de strategie om steeds meer geavanceerde tools te leveren voor op informatie gebaseerde analyse en besluitvorming.

In dit streven past ook de recent aangekondigde overname van het data-analysebedrijf ID Analytics. Deze specialist in software voor kredietrisico's en fraudedetectie, wordt samengevoegd met LexisNexis Risk Solutions. Deze maand werd ook de acquisitie van Emailage aangekondigd, een bedrijf dat machine learning toepast bij fraudepreventie. Vorig jaar werden al veertien nieuwe overnames gedaan op gebied van content, analytics en beurzen. Relx, dat tot 2015 Reed Elsevier heette, kocht onder meer het Ierse 3D4Medical, leverancier van software voor anatomieles in 3D. 

De divisie van Relx die evenementen en beurzen organiseert, heeft last van de toenemende bezorgdheid over het Coronavirus. Relx doet ongeveer 500 evenementen en beurzen per jaar. In China alleen al worden jaarlijks 45 bijeenkomsten gehouden. Negen beurzen zijn uitgesteld. Relx kan nog geen mededelingen doen over de kosten van annuleringen. 

Relx heeft vorig jaar de transformatie van print naar digitaal volledig afgerond. Haar allerlaatste blad, Farmer's Weekly, werd van de hand gedaan. De medisch en wetenschappelijk uitgeverij Elsevier is onderdeel van het Britse concern.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6878880). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.