Managed hosting door True

Tech Data levert datamanagement-oplossingen Cohesity

 

Distributeur en ict-dienstverlener Tech Data voegt de producten van Cohesity toe aan zijn portfolio. Cohesity is leverancier van hyperconverged second-tier dataprotectie. Hiermee krijgen Tech Data-partners volgens het bedrijf de mogelijkheid hun klanten een web-scale software-defined-platform te bieden waarmee ze hun enterprise data weer eenvoudig kunnen back-uppen en toegang tot en inzicht krijgen in hun data.

Marc van Ierland, directeur advanced solutions bij Tech Data, geeft aan dat hyperconvergence nu doorzet naar de secundaire data. Hierbij bedoelt hij onder meer data die gebruikt worden voor back-up, archivering en analytics. ‘Onze klanten zien al de voordelen van hyperconvergence voor hun primaire data en applicaties en willen deze oplossingen nu ook voor de secundaire kant, die binnen huidige organisaties het grootste deel van data en apps omvat.’

Robert Jan Dullaart, channel salesmanager Benelux bij Cohesity, geeft aan dat Tech Data het end-to-end-ecosysteem en de ondersteuning biedt die het bedrijf zoekt bij een distributiepartner. Zo roemt hij de vele service providers en channel- en alliantiepartners van het bedrijf.

Mass data fragmention

Cohesity stelt klanten volgens Dullaart in staat het hoofd te bieden aan zogeten mass data fragmention. ‘Enorme datavolumes, die gebruikt worden voor back-up, archivering, test/dev, analytics, fileshares en object stores, zitten vast in silos die niet integreren. Het is enorm kostbaar en tijdrovend voor bedrijven om deze data te managen en back-uppen.’

Recent onderzoek van Cohesity toont aan dat negen op de tien bedrijven geloven dat secundaire data gefragmenteerd zijn in silos en dat het vrijwel onmogelijk wordt om die data in de toekomst nog te kunnen managen. Cohesity’s platform consolideert deze silos naar eigen zeggen. Hierdoor moeten eindklanten volgens de onderneming minder kosten maken en kunnen ze meer waarde halen uit hun data.

Tech Data en Cohesity

Tech Data werkt nauw samen met Apple, Cisco, Samsung, Symantec. Recent kondigde het bedrijf nog een samenwerking aan met Oracle voor het opzetten van een kenniscentrum voor het testen van cloudapplicaties.

Cohesity is in 2013 opgericht door de oprichter en cto van Nutanix, Mohit Aron. Belangrijke investeerders zijn Sequoia Capital, Wing Ventures en Qualcomm Ventures. Het bedrijf focust zich op de zogenoemde secundaire storage en dataprotectie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6700510). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.