Managed hosting door True

Eerste toepassing iot-platform Haven Rotterdam is live

 

Haven Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de eerste toepassing van zijn internet of things (iot)-platform in gebruik genomen. Het betreft een hydro/meteo-oplossing. Via een uitgebreid netwerk van sensoren levert het systeem accurate en actuele waterdata (hydro) en weergegevens (meteo) voor met name scheepsverkeersplanning en -management.

De bouw van het iot-platform is een jaar geleden aangekondigd door de samenwerkende it-partners IBM, Cisco, Esri en Axians en nu, onder regie van het Havenbedrijf, opgeleverd.

Volgens de betrokken partijen is het de eerste keer dat het generieke IoT-platform wordt ingezet voor een missie-kritische applicatie bij de scheepvaart.

Binnen het nu opgeleverde hydro/meteo-systeem verkrijgt het havenbedrijf data over waterstanden, stroming, zoutgehalte, windsnelheid, windrichting via een combinatie van 44 sensoren in de haven, diverse voorspelmodellen, gegevens van Rijkswaterstaat en astronomische berekeningen.

   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6597095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.