Managed hosting door True

Q8 besteedt datacenter uit aan TDCG

 

Oliebedrijf Q8 North-West Europe zet zijn it-infrastructuur over naar het datacenter van The Datacenter Group (TDCG) in Delft. Deze dienstverlener neemt het beheer over en is nauw betrokken bij de migratie. De twee partijen hebben een meerjarencontract ondertekend.

It neemt een belangrijke rol in bij de bedrijfsprocessen van Q8. Zo biedt het olieconcern zijn klanten digitale diensten en samenwerkingsmodellen. Dat vereist volgens Alf Parmentier, de it operations manager bij Q8, een innovatieve it-omgeving die voldoet aan allerlei technische vereisten, zoals flexibiliteit en hoge beschikbaarheid.

Projectmanagement

Na een selectieprocedure koos Q8 voor migratie naar het datacenter van TDCG. Deze locatie voldoet (officieus) aan de Tier-3 norm en de dienstverlener heeft aandacht voor duurzaamheid. Ook voor de migratie zelf doet Q8 een beroep op TDCG. Het datacenterbedrijf stelt een plan van aanpak op, verzorgt de fysieke verhuizing, doet het projectmanagement en levert de support.

Volgens commercieel directeur Edwin Kennedy van TDCG legt zijn bedrijf zich steeds meer toe op cloudconsultancy. Het gaat dan onder meer om servermigraties en advisering over een hybride of private cloudoplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6595823). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.