Managed hosting door True

Veeam stelt investering van half miljard veilig

Softwarebedrijf gebruikt vers kapitaal onder meer voor overnames

 

Leverancier van datamanagementoplossingen Veeam heeft een investering van vijfhonderd miljoen dollar veiliggesteld. Daarmee zijn de plannen van een beursgang voorlopig van de baan. Amper een dag geleden meldde concurrent Rubrik een investering van 261 miljoen dollar.

Het verse geld wil Veeam gebruiken voor verdere groei van het bedrijf, zowel organisch als via overnames. In zijn twaalfjarig bestaan heeft de Zwitserse onderneming met Russische roots nog maar weinig overnames gedaan. Het wist grotendeels op eigen kracht te groeien naar een jaaromzet van ongeveer een miljard dollar. De groei is te danken aan de marktbehoefte aan beheeroplossingen in de cloud.

Geen beursgang

"Als we iemand willen overnemen, hebben we daarvoor genoeg cash"

Met de nieuwe investering hoeft Veeam voorlopig geen beursgang voor te bereiden om verdere groei te financieren. Hierover werd afgelopen jaar wel gespeculeerd. Naar eigen zeggen is Veeam een van ‘s werelds grootste softwarebedrijven zonder beursnotering. Deze financieringsronde ‘geeft ons de vrijheid en flexibiliteit om niet publiek verhandelbaar te hoeven worden’, vertelt medeoprichter en topman Ratmir Timasjev aan persbureau Bloomberg. ‘Als we iemand willen overnemen, hebben we daarvoor genoeg cash en hoeven we niet aan onze aandelen te komen.’

De vijf miljard is afkomstig van investeringsmaatschappij Insight Venture Partners en de Canada Pension Plan Investment Board. Insight investeerde in 2013 ook al miljoenen in Veeam en participeerde in een eerder bedrijf van de Veeam-oprichters. Leveranciers van software voor databeheer, opslag, back-up en herstel zijn populaire investeringsobjecten. Vóór Veeam en Rubrik ontving ook Cohesity een grote investering van 250 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6550283). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.