Managed hosting door True

Rubrik haalt 261 miljoen dollar op

 

Het Amerikaanse Rubrik, gespecialiseerd in clouddata-management, heeft in een nieuwe financieringsronde 261 miljoen vers kapitaal opgehaald. Naast bestaande investeerders Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners, Khosla Ventures en IVP treedt ook Bain Capital tot de kapitaalverschaffers toe.

De nieuwe kapitaalronde waardeert Rubrik op 3,3 miljard dollar. In totaal heeft het bedrijf nu ruim 550 miljoen dollar aan investeringen verzameld. Rubrik zal de nieuwe financiering gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, toekomstige innovatie en de lancering van nieuwe producten in 2019. Deze zullen inspelen op de overgang van ondernemingen naar de publieke cloud en de sterke toename van data. Rubrik zal ook de investering in go-to-market activiteiten uitbreiden met de partners van het bedrijf, onder meer Microsoft, Cisco, AWS en SAP.

‘Onze vorige fondsenwerving in 2017 was gericht op wereldwijde expansie en het vergroten van ons bereik in de zakelijke markt. Met duizenden klanten over de hele wereld, goede klanttevredenheidscijfers en talloze awards, hebben we klanten die ons vragen om nieuwe uitdagingen op te lossen’, zegt Bipul Sinha, medeoprichter en ceo van Rubrik. ‘Dit nieuwe kapitaal zal naar onze verwachting de introductie van nieuwe producten in 2019 versnellen, de uitdagingen van klanten oplossen en onze strategische voetafdruk in de enterprise-wereld aanzienlijk vergroten.’

Rubrik heeft meer dan 1400 werknemers wereldwijd op drie locaties in de VS en locaties in Ierland, Nederland, India en Japan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6549274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.