Managed hosting door True

Investeerder Thomas H. Lee koopt Alfresco Software

 

Alfresco Software, de Britse leverancier van het gelijknamige open source enterprise content management (ecm)-platform, is overgenomen door Thomas H. Lee Partners. Deze Amerikaanse investeringsmaatschappij richt zich op participaties in middelgrote bedrijven om zo een versnelling aan te brengen in de beoogde groeiplannen. Hoeveel de investeerder neerlegt voor Alfresco is niet vrijgegeven. De transactie wordt naar verwachting in dit eerste kwartaal afgerond.

Alfresco, met hoofdkantoren in San Mateo, Californië en het Britse Maidenhead, is in 2005 opgericht door John Newton (mede-oprichter Documentum) en John Powell (ex-directeur Business Objects). Het ecm-softwarebedrijf kreeg financiële steun van SAP Ventures, Accel Partners en Mayfield Fund. Die hebben hun aandelen nu verkocht aan Thomas H. Lee Partners. De huidige algemeen directeur van Alfresco is de Amerikaan Doug Dennerline.

Overheid

Er werken wereldwijd zo'n vierhonderd man bij het softwarebedrijf, waarvan een derde in Engeland. Tot de klantenkring behoren onder meer Cisco, de Nasa en de Amerikaanse marine. In Nederland gebruiken onder meer diverse gemeenten de ecm-software van het bedrijf. Partners zijn onder andere Contezza, Pinkroccade en Incentro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6299561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.