Managed hosting door True

Stabiplan overgenomen door Amerikaans Trimble

 

Overname handen schudden

De Amerikaanse ict-leverancier Trimble koopt Stabiplan. Dat bedrijf uit het Nederlandse Bodegraven levert ontwerpsoftware voor de installatietechniek (mep-industrie). De bedrijfsactiviteiten worden opgenomen in de gebouwen en infrastructuur-divisie van Trimble. Dat bedrijf vergroot met de overname zijn aanbod voor de mep-industrie. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Het Nederlandse Stabiplan, opgericht in 1990, levert building information modeling (bim)-content voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (mechanical, electrical and plumbing, mep-industrie) in Europa. Trimble’s bouw-divisie levert oplossingen die de systemen op de bouwplaats verbindt met de in het kantoor gecreëerde ontwerpdata. Dit zorg naar eigen zeggen voor een nauwkeurige levering van bouwelementen.

Via de overname van Stabiplan vergroot Trimble zijn aanbod van bouwoplossingen voor mep-aannemers en engineers. Stabiplan, dat onderdeel wordt van de gebouwen en infrastructuur-tak, krijgt op zijn beurt toegang tot de middelen van Trimble. Hiermee wil het zijn oplossingen verder ontwikkelen en vervolgens op een wereldwijde schaal aanbieden.

Stabiplan en Trimble

Stabiplan heeft 170 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Zij bedienen 3500 klanten, goed voor tienduizend gebruikers.

Trimble is opgericht in 1978. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Californische stad Sunnyvale. Daarnaast beschikt het over nog 34 kantoren wereldwijd. De Benelux-vestiging is in het Nederlandse Eersel. Het bedrijf bedient klanten verspreid over 150 landen. In 2016 realiseerde Trimble een omzet van 2,36 miljard dollar. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6275246). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.