Managed hosting door True

DIKW levert databaseoplossing Exasol

 

De Nederlandse bi- en datasciencespecialist DIKW gaat de database-oplossing van het Duitse Exasol op de markt brengen. Door de samenwerking komt de software en de daarbij behorende training - en implementatieservice beschikbaar voor bedrijven op de Nederlandse markt.

'DIKW was al een tijdje op zoek naar een analytische SQL-database die schaalbaar is over meerdere computers van enkele gigabytes tot aan petabytes, en die zowel on premise als in de cloud kan worden toegepast. Daarbij is Exasol volgens de TPC-H benchmark op dit moment ook nog eens de snelste analytische SQL-database’, zegt Michael Doves, managing partner van DIKW.

Ook geeft hij aan hoe de deal tot stand is gekomen: 'DIKW werkt sinds een jaar succesvol met Exasol databasesoftware en in goed overleg hebben wij besloten om Exasol-reseller voor Nederland te worden. Omdat wij een deel van de licentieopbrengsten bij verkoop van de software opstrijken, kunnen wij een serviceorganisatie voor klanten in Nederland opzetten die deze technologie willen toepassen. Daarnaast is de strategie van Exasol om software te maken en deze via een partnernetwerk toe te passen, en niet om consultancy dienstverlening uit te voeren.'

Daarnaast gaat Doves in de voorbereiding op de deal: 'Wij zijn niet ervaren met partnerships, we hebben het met name gedaan op basis van goede ervaringen als klant met de organisatie Exasol en de kwaliteit van het product dat ze leveren. We hebben vijf mensen gecertificeerd en afgelopen jaar kennis opgedaan met dit product bij onze klanten. Het is dus zeker niet ineens ontstaan maar de goede ervaring heeft ons doen beslissen om deze stap te nemen.'

Ten slotte geeft de managing partner aan hoe de technologie gepositioneerd kan worden in de markt: 'De Exasol- technologie kan worden neergezet als alternatief voor data warehouse appliances als Netezza, Exadata en Teradata en gangbare datawarehousedatabases als SQL server, DB2 en Oracle.'

Licentiekosten

‘De total cost of ownership (tco) van traditionele analytische databasetools is vaak aan de hoge kant. We zien een grote behoefte bij onze cliënten voor een tool die weinig menselijke administratie vergt en waarbij de kosten van de licentie kan worden afgestemd op zowel de elektronische data grootte als het te gebruiken ram-werkgeheugen. Hierdoor zijn vooraf geen schattingen nodig voor de benodigde databasecapaciteit en hoeven er geen grote initiële investeringen te worden gedaan’, aldus Dove.

‘De nieuwe samenwerking helpt Exasol om voet aan de grond te krijgen in Nederland, een strategisch doel in 2018’, aldus partnerverantwoordelijke Christian Langmayr.

DIKW Intelligence levert dienstverlening op het gebied van informatiemanagement. De naam DIKW is afkomstig van het Data tot Informatie naar Kennis en Wijsheid-paradigma. De onderneming is opgericht in 2007 en is gevestigd in Nieuwegein.

Exasol is een van oorsprong Duitse onderneming die ook actief is in Scandinavië en de VS. De technologie kan zowel on-premise als in de cloud gebruikt worden. De onderneming is opgericht in 2000. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6196018). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.