Managed hosting door True

Contezza implementeert ECM-software Alfresco

 

Feest bij Contezza toen het partnerschap met Alfresco een feit was.

De Nederlandse informatiemanagementspecialist Contezza uit Abcoude is aangesteld als partner van de open source enterprise content management (ecm)-leverancier Alfresco Software. Het bedrijf, dat zo'n dertig Nederlandse gemeenten als klant heeft, wil door de nieuwe samenwerking omvangrijkere implementaties kunnen realiseren.

‘De afgelopen tien jaar hebben we al goede ervaringen opgedaan met Alfresco’, aldus Robert Ruiters van Contezza. 'De groei die ons bedrijf de laatste jaren doormaakt, zet zich ook door naar de omvang van de implementaties die we uitvoeren. De behoefte aan een ‘enterprise scale’ platform neemt toe. Door aansluiting bij Alfresco kan Contezza in deze behoefte voorzien. Met het partnerschap kunnen we ook complexe architecturen implementeren en ondersteunen’, aldus Ruiters.

Contezza is specialist op het gebied van informatiemanagement, interactief samenwerken en archiefbeheer. Het bedrijf ondersteunt naar eigen zeggen meer dan dertig Nederlandse gemeenten in het gebruik en beheer van Alfresco. Contezza is in 2007 opgericht door Koen Bonnet en Robert Ruiters. Sinds eind 2013 is Tahir Malik mede-eigenaar van het bedrijf. In diezelfde periode is de onderneming uit Abcoude gefuseerd met Mitco Solutions, een bedrijf dat gespecialiseerd was in de implementatie en ontwikkeling van Alfresco. Hierdoor verdubbelde het aantal klanten op het gebied van Alfresco-beheer.

Alfresco, opgericht in 2005, biedt een open source content management systeem voor bedrijven. De Britse onderneming claimt zeven miljard documenten voor meer dan 1800 klanten in 195 landen te ondersteunen. In totaal maken volgens het bedrijf zo’n 11 miljoen eindklanten van het systeem gebruik.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5948400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.