Managed hosting door True

ABN Amro neemt PCI Holding over

Extra kapitaal voor overnames en nieuwe diensten

 

Overname handen schudden

ABN Amro Participaties neemt een meerderheidsbelang (53 procent) in PCI Holding, een leverancier van kantoor- en documentoplossingen. De participatie stelt de leverancier in staat zijn activiteiten verder uit te breiden. Eerder nam PCI al Dantuma en Leferink Document Works over. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Haarlem, heeft een omzet van ruim zestig miljoen euro en 260 mensen in dienst.

De leiding van PCI Nederland blijft in handen van Bas Kamphuis die een minderheid van de aandelen behoudt. Kamphuis heeft het bedrijf omgevormd van een Canon Business Center naar een onafhankelijke adviseur en leverancier van hardware, software en diensten op het gebied van printen, kopiëren en documentbeheer. Er zijn zeven PCI Centers: in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Zwolle, Groningen, Barendrecht en Arnhem.

De traditionele markt voor kantoor- en documentoplossingen krimpt al enkele jaren. PCI Nederland daarentegen groeit elk jaar door de innovatieve bedrijfsvoering, zegt algemeen directeur Kamphuis. Hij ervaart bij klanten een toenemende behoefte aan standaardisatie en digitalisering van documentprocessen. ‘Om aan deze klantvraag te kunnen voldoen, zijn verdere investeringen op het gebied van kwaliteit en expertise nodig’. Het extra kapitaal dat de nieuwe eigenaar - ABN Amro Participaties -  inbrengt, maakt het mogelijk te investeren in nieuwe overnames en diensten.

Leasing

Het bedrijf gebruikt bijvoorbeeld een nieuwe manier van leasen om contracten met klanten te kunnen financieren. Traditioneel dient de hardware als onderpand voor het verstrekken van een financiering, maar bij PCI wordt het contract ingezet als asset. De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig snel waardoor de restwaarde nihil is. Hierdoor krijgen ondernemers machines moeilijker gefinancierd, zegt Kamphuis. ‘Door het contract centraal te stellen, kunnen we voldoende zekerheden geven en de ondernemers beter voorzien in hun financieringsbehoefte’.

Deze nieuwe leasevorm wordt ondersteund door een captive financieringsfonds dat PCI Nederland heeft opgericht. Het fonds wordt gemanaged door fondsbeheerder NL-fund. Met de investering financiert het fonds klantcontracten voor printapparatuur, documentmanagement en ict-oplossingen. Ondersteunende financiers zijn onder meer NIBC en Delta Lloyd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5865711). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.