Managed hosting door True

Forrester: Datacontext essentieel bij data-integratie

Analist Henry Peyret: 'Integratie moet realtime gebeuren'

 

‘Metadata of datacontext is essentieel voor een goede data-integratie. Daarnaast moet de integratiestrategie meerdere integratiescenario’s bevatten. De integratie moet bovendien realtime gebeuren’, stelt Henry Peyret, hoofdanalist bij Forrester tijdens de Scribe User Conference die onlangs gehouden werd in Amsterdam.

Weten waar data vandaan komt en de bredere context ervan begrijpen is volgens Henry Peyret, hoofdanalist bij Forrester, essentieel om de data te kunnen beoordelen op kwaliteit, privacyvoorwaarden en veiligheid. 

Integratietrends

Behalve bij het belang van metadata staat de analist ook stil bij de verschillende trends op het gebied van data-integratie. ‘Een belangrijk onderdeel is privacy. Met de opkomst van mobile, big data, digitale transformatie en het IoT is het van belang om de privacy altijd in het vizier te houden. Daarnaast komt er meer efficiency op operationeel gebied en krijgen ecosystemen, door kennis van de datacontext, meer waarde. Om het beste uit deze ecosytemen te halen, zijn voortdurende investeringen nodig in verschillende systemen zoals erp, crm en soa', aldus de Fransman.

Uitdagingen op het gebied van data-integratie

Peyret voorspelt tevens met welke uitdagingen data-integratie te maken zal krijgen. ‘De integratie wordt steeds complexer. Het volume neemt toe, de integratie moet realtime gebeuren en daarnaast is end-to-end security essentieel. De cloud, mobile en internet of things maken integratie tot een ware uitdaging.’

De Fransman voorziet ten slotte dat de prijzen voor cloud-oplossingen zullen stijgen, maar hij verwacht een einde aan deze groei in 2020, waarna volgens hem prijsconsolidatie optreedt.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5847389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.