Managed hosting door True

Ricoh gaat samenwerking aan met Docdigit

 

Samenwerken

Printer- en documentspecialist Ricoh gaat nauw samenwerken met Docdigit, een leverancier van documentlogistieke oplossingen uit Harderwijk. Ricoh wil met de samenwerking zijn uitbestedingsaanbod rondom het digitaliseren van documentprocessen versterken. Docdigit is onder meer specialist in het handmatig verrijken van gedigitaliseerde documenten. Niet alle gegevens worden namelijk door scanningssoftware herkend.

Ricoh biedt klanten aan hen te ontzorgen met het digitaliseren van documenten en informatie, zoals facturen, dossiers, formulieren, post en enquêtes. ‘Door de samenwerking met Docdigit breiden we onze dienstverlening op dit vlak verder uit, en kunnen we data sneller digitaliseren en integreren in de processen van de klant’, aldus Herman Keijsers, directeur IT & Outsourcing Services bij Ricoh Nederland.

Volgens Keijsers is de strategie van Ricoh naast de werkgebieden printing en production printing gericht op het uitbouwen van zijn positie als it-dienstverlener. ‘Diensten als it-werkplekbeheer, outsourcing services en communication services worden een steeds groter en belangrijker onderdeel van ons portfolio. De samenwerking met Docdigit onderstreept dit.’

Verrijking

Alex Boonen, directeur bij Docdigit zegt: ‘Ricoh biedt organisaties een totaaloplossing voor het verwerken en digitaliseren van onder andere declaraties, facturen en vele andere documenten. Docdigit biedt hierop een toevoeging in de vorm van hoogwaardige data-entry in een systeem dat aansluit op ieder gewenst proces van de klant. Zo kunnen klanten hun data op een efficiënte manier digitaliseren.’

Docdigit digitaliseert, classificeert, indexeert, verrijkt en ontsluit data. Het bedrijf beschikt over een imagecenter met hoogwaardige scanapparatuur, technische voorzieningen en opgeleid personeel. Volgens het bedrijf pretenderen leveranciers van documentbeheersoftware dat met hun producten de inhoud van papieren documenten volledig valt te herkennen. In de praktijk blijkt dat dit slechts voor bepaalde gestandaardiseerde documenten geldt. Docdigit schat in dat zo’n 40 procent van de gegevens niet automatisch door software wordt herkend en een handmatige verrijking alsnog noodzakelijk is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5751659). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.