Managed hosting door True

CMS-maker Sitecore krijgt nieuwe eigenaar

 

Het meerdendeel van web content management (wcm)-leverancier Sitecore is in handen gekomen van private equity-partij EQT. De investeerder en de cms-maker, hebben in een gezamenlijk bericht bekendgemaakt dat EQT een meerderheidsbelang heeft genomen in Sitecore. De precieze verdeling van de aandelen is niet genoemd.

Het gaat om aandelen die eerder in handen waren van de oprichters van Sitecore. Onder de vleugels van de nieuwe investeerder hoopt het bedrijf internationaal sneller te groeien met zijn customer experience management software. Daarmee wordt onder meer de klantbeleving op websites beheerd.

Aandeelhouders waarderen de waarde van Sitecore op ongeveer 1 miljard euro. Het bedrijf telt ongeveer achthonderd medewerkers verspreid over kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

In Nederland maken onder meer ruitschadehersteller Carglass en attractiepark De Efteling gebruik van Sitecore. Het pretpark wil de online beleving van de bezoeker beter laten aansluiten bij de beleving die bezoekers hebben bij het betreden van het attractiepark.

 
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5736742). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.