Managed hosting door True

Waarde van data vaak onbekend

 

Waarde data

Slechts weinig organisaties kennen de waarde van de gegevens waarover zij beschikken. Uit een onderzoek van adviesbureau PwC, in opdracht van specialist in documentbeheer Iron Mountain, blijkt dat gemiddeld 50,1 procent weet wat zij in huis heeft. Een schamele 4 procent heeft de zaakjes echt op orde.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1650 grote en middelgrote bedrijven in Europa en Noord-Amerika. Voorgaande jaren hebben PwC en Iron Mountain steeds bestudeerd in hoeverre organisaties de beveiliging van hun gegevens goed hebben geregeld. Steevast bleek dat bedrijven hier ook wel steken laten vallen. Dit jaar is de aandacht uitgegaan naar de waarde van data. Dit leverde de eerste Value Index op.

De onderlinge verschillen zijn niet echt groot. Noord-Amerika doet het met 56,7 procent beter dan Europa met 48,3 procent. De financiële sector scoort het best met 52,2 procent; de juridische sector het slechtst met 47,0 procent.

Opvallend is dat de meeste organisaties denken het goed te doen, maar bij doorvragen blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Deze groep (76 procent) heeft geen flauw benul van de commerciële waarde die hun gegevens in zich dragen.

De aanbeveling is een beleidsstrategie over informatie te ontwikkelen, en data-analisten in dienst te nemen die weten waarnaar ze moeten zoeken.

Achtergrondartikel

In een achtergrondartikel gaan Jeroen Strik (managing director Iron Mountain Nederland) en Otto Vermeulen (partner bij PwC Nederland) dieper in op de vaststelling dat de business zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de waardebepaling niet aan de it-afdeling moet overlaten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5608593). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.