Managed hosting door True

Softwarebedrijf BCT verhuist naar Sittard

 

De zwarte doos in Sittard

BCT, leverancier van software-oplossingen voor enterprise management information (eim), verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Sittard. Het dertigjarige bedrijf neemt zijn intrek in het voormalig gemeentelijk bestuurscentrum, in de volksmond bekend als ‘De zwarte doos’. Het hoofdkantoor van BCT stond, sinds de oprichting in 1985, in het eveneens Zuid-Limburgse Amstenrade. Alle tweehonderd BCT-medewerkers in Nederland verhuizen nu naar het nieuwe gebouw in Sittard.

BCT, dat dit jaar haar dertigjarig jubileum viert, streeft met de samenvoeging van al zijn personeel in één vestiging meer interactie en een betere samenwerking na. Het bedrijf had naast het hoofdkantoor in Amstenrade nog twee andere kantoren in die plaats, alsmede een kantoor in het nabijgelegen Brunssum. Andere voordelen van de nieuwe locatie zijn de goede verbindingen via de weg en het spoor en de gunstige ligging ten opzichte van het historische centrum van Sittard, aldus het bedrijf.

De verhuizing werd een jaar geleden aangekondigd. In het weekend van 20 en 21 juni wordt de inboedel overgeplaatst. Maandag 22 juni is voor de werknemers de eerste werkdag in Sittard. In het buitenland heeft BCT nog vestigingen in Duitsland (Aken) en België (Lanaken). Het bedrijf levert software voor eim, zoals documentenbeheeroplossingen en zaaksystemen, en voert de productlijnen Corsa en Liber. BCT levert onder meer aan (semi-)overheidsinstellingen.

Nieuwe werken

Het nieuwe hoofdkwartier is ingericht volgens de ideeën van ‘het nieuwe werken’. Er zijn flexibele werkplekken, stiltehoeken, beweegbare elementen, een koffiebar, een leestafel, teamtafels, lounges en vergaderlocaties de kennisoverdracht en creativiteit. Op de begane grond van het nieuwe gebouw komt een zogeheten ‘experience center’, waar klanten en partners de software van BCT kunnen ervaren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5413258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.