Managed hosting door True

Máxima MC kiest EMC voor informatieplatform

 

Het Máxima Medisch Centrum kiest EMC als partner voor het ontwikkelen, implementeren en uitrollen van zijn nieuwe digitale informatieplatform. Samen met it-partner Acknowledge gaat EMC het nieuwe platform ontwikkelen zodat het MMC voldoet aan alle huidige en toekomstige eisen met betrekking tot technologie, wet- en regelgeving en data-opslag.

Dankzij dit derde platform van it kan het Máxima Medisch Centrum (MMC) lagere kosten, meer flexibiliteit, meer inzicht in verbruik en kosten, minder storingen en een enorme toename in efficiëntie voor zowel it, management als specialisten die in het ziekenhuis werken realiseren.

Uit eerder onderzoek van EMC uitgevoerd door IDC blijkt dat datagroei het snelst gaat in de gezondheidszorg. De verwachting is dat deze ontwikkeling zich voortzet. Dit komt onder andere door het gebruik van nieuwe technologie en wet- en regelgeving op het gebied van data-opslag, maar ook door hogere verwachtingen van patiënten.

Het Proof of Concept is gebouwd en getest. De eerste fase van de implementatie is achter de rug. MMC maakt momenteel gebruik van snelle EMC XtremIO flashtechnologie, zodat informatie uit het ziekenhuis informatiesysteem direct overal in het ziekenhuis beschikbaar is. Voor het opslaan van alle filedata, waaronder alle scans, maakt het ziekenhuis gebruik van het EMC Isilon-opslagsysteem. Het EMC VNX5400-opslagsysteem wordt ingezet voor alle blockdata. Dankzij de inzet van EMC Datadomain-software voor de backup van alle kritische data en deduplicatie kan een aanzienlijke reductie in de hoeveelheid data die wordt opgeslagen gerealiseerd worden.

Inzicht in verbruik

Binnenkort zal ook de Software Defined Storage-oplossing van EMC, ViPR SRM, in gebruik worden genomen, waardoor MMC zijn bestaande storage flexibel en automatisch kan toewijzen. Door het EMC ViPR SMR heeft het ziekenhuis altijd inzicht in wat er daadwerkelijk door wie wordt verbruikt. Zodoende kan er op tijd actie worden ondernomen om op te schalen. Bijkomend voordeel is dat nu eenvoudig kan worden gerapporteerd richting de business over wat er gebeurt op storage-niveau en wat daarvan de kosten zijn. Elke afdeling binnen het ziekenhuis kan straks via een service catalog de juiste soort en hoeveelheid storage aanvragen die het nodig heeft.

Maarten Mollemans, commercieel directeur van Acknowledge: 'Máxima Medisch Centrum loopt voorop met deze aanpak en Software Defined Storage-technologie. Het ziekenhuis heeft duidelijk nagedacht over investeringen voor de lange termijn en daarbij expliciet gekeken naar de business-waarde van de nieuwe omgeving. De prettige samenwerking met EMC is daarbij erg belangrijk. Samen met EMC Consulting en mensen uit alle geledingen van het Máxima Medisch Centrum werken we aan het draagvlak om dit project tot een succes te maken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5261775). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.