Managed hosting door True

Privacy klant onzeker bij big data-project

 

78 procent van de Nederlandse organisaties twijfelt over de veiligheid van de privacy van hun klanten, wanneer zij starten met een big data-project waar ook klantgegevens bij worden gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace Nederland. Security en privacy blijken dan ook relevant te zijn voor organisaties wanneer er wordt nagedacht over big data-projecten.

25 procent van de ondervraagden heeft enige bedenkingen over de veiligheid  en beveiliging van verzamelde data en bijna 45 procent heeft hier zelfs zeer grote bedenkingen over. Daarnaast heeft 30 procent van de respondenten moeite met het overtuigen van de juiste stakeholders over de waarde van big data, terwijl hetzelfde percentage van hen hier weinig of geen moeite mee heeft.

De  voornaamste reden voor 65 procent van de Nederlandse organisaties om in 2015 echt aan de slag te gaan met big data-projecten is volgens het onderzoek om zakelijke groei te realiseren. Een groot deel van de ondervraagden (62 procent) is daarom ook van plan om binnen nu en een jaar actief aan de slag te gaan met een big data-project.

Onduidelijkheid over big data-technologie

Zij zijn dan ook bereid geld en energie in dergelijke projecten te steken, maar hoe de projecten er exact uit gaan zien en welke technologie daarvoor moet worden gebruikt, lijkt vooraf lang niet altijd duidelijk. Hadoop, de technologie die al enkele jaren de standaard is voor big data-analyses, is bijvoorbeeld onbekend bij meer dan 33 procent van de ondervraagden. Volgens Rackspace Nederland betekent dit dat de markt voor big data-projecten nog redelijk onvolwassen is. Ook kan dit volgens hen betekenen dat veel organisatie juist focussen op datgene wat zij uit het project willen halen, in plaats van dat zij de technologie leidend laten zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5245866). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.