Managed hosting door True

Software AG waakt over deeltjesversneller Cern

 

Cern, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek, begint in 2015 met het grootschalig onderhoud en het upgraden van de deeltjesversneller LHC (Large Hadron Collider). Onderzoekers beschikken daardoor over nieuwe mogelijkheden om de structuur van het universum te bestuderen en inzicht te krijgen in fundamentele natuurwetten. Voor de bewaking en het onderhoud van de deeltjesversneller maakt het instituut gebruik van de in-memory datamanagement-oplossing Terracotta BigMemory van Software AG.

Terracotta BigMemory van Software AG vormt de basis voor het controle- en monitoringplatform van Cern in Zwitserland. Het in memory-product van het Duitse softwareconcern verschaft actuele informatie over de prestaties van de ondersteunende systemen van de grote ondergrondse hadronenbotser van Cern.

Het instituut monitort non-stop grote hoeveelheden data, afkomstig van zo'n 94.000 sensoren, die gezamenlijk dagelijks meer dan 1,5 miljoen 'gebeurtenissen' (events) produceren. Door gebruik te maken van Terracotta BigMemory kunnen medewerkers deze sensorgegevens direct analyseren, zodat ze direct actie kunnen ondernemen wanneer dat nodig is. Vrijwel alles, van stroomtoevoer, temperatuur, luchttoevoer, tot en met de ventilatiesystemen, wordt in de gaten gehouden. Dit moet ervoor zorgen dat het controle- en monitoringplatform van Cern een uptime heeft van minimaal 99,99984 procent (wat neerkomt op minder dan een seconde downtime per week).

De Big Memory-oplossing voorziet tevens in een automatische back-up van het controle- en monitoringplatform en de mogelijkheid te upgraden zonder dat daarbij de monitoring van de systemen wordt gestoord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5216524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.