Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

X-ICT benoemt tot elitepartner Schneider DCIM

 

Schneider Electric heeft X-ICT tot allereerste DCIM-elitepartner in Nederland uitgeroepen. Het bedrijf met vestigingen in Zwolle en Eindhoven, heeft de hoogste certificering behaald als het gaat om de DCIM-oplossingen van Schneider Electric. X-ICT was al Infrastruxure-partner, en is gespecialiseerd in oplossingen die bestaan uit stroom(distributie), racks, koeling, beveiliging, omgevingsbescherming en beheer.

DCIM wordt een steeds onmisbaarder component voor organisaties die hoge eisen stellen aan hun it-dienstverlening, meent Schneider. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat meer dan 60 procent van de grote datacenters in 2017 gebruik gaat maken van DCIM-tools. Omdat datacenters inmiddels 30 procent per jaar groeien, neemt het energieverbruik aanzienlijk toe. Dat onderstreept nogmaals het belang van een oplossing zoals DCIM.

Om op de groeikansen van DCIM in te springen, heeft X-ICT kennis op het hoogste niveau van de diverse modulaire DCIM-oplossingen van Schneider Electric opgedaan. Zo bieden zij Struxureware Datacenter Expert, waarmee de gezondheid van een datacenter kan worden bepaald dankzij het monitoren van de volledige fysieke infrastructuur. Deze oplossing is zowel geschikt voor computerruimtes als grote datacenters. Daarnaast levert en implementeert X-ICT Struxureware Datacenter Operation, waarmee organisaties allerlei what-if scenario's kunnen beheren, plannen en uitvoeren. Tot slot biedt X-ICT ook Struxureware Datacenter Operation aan voor het visualiseren en in kaart brengen van alle koppelingen in een datacenter.

Naast de DCIM-certificatie voldoet X-ICT aan alle eisen die Schneider Electric stelt aan het installeren van al hun andere oplossingen. De certificatie toont daarnaast aan dat X-ICT beschikt over een grondige expertise van en uitgebreide ervaring in de datacentermarkt. Ze zijn in staat gebleken om organisaties te adviseren over allerlei datacentervraagstukken. Denk hierbij aan hoe een datacenter eruit moet zien om zowel feilloos als energiezuinig te functioneren. Bovendien hebben ze ervaring met het implementeren van verschillende datacenteroplossingen, zowel op software- als hardwaregebied.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5214855). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.